JADŁOSPIS 27-31.03.2023 istnieje możliwość wprowadzenia zmian
Dzień tygodniaŚniadanieObiadPodwieczorek
PoniedziałekNapar z miodem i cytrynąZupa kalafiorowaChrupki kukurydziane
 Napar zbożowyRacuszki drożdżoweSok marchwiowo- malinowy
 Pieczywo mieszane Dżem 
 Masło wielkopolskie  
 Szynka wiejskaSok jabłkowy 100% 
 Pomidor / Ogórek zielony  
 Jabłko  
WtorekNapar z miodem i cytrynąZupa barszcz z makaronemBułka  
 Mleko z miodemPierś z fileta drobiowego gotowanaz masłem
 Pieczywo mieszane Ryż parabolicznyNapar owocowy
 Masło wielkopolskieMarchewka mini 
 Parówki wieprzoweKompot / woda 
 Jogurt Danonek  
 Pomarańcza  
ŚrodaNapar z miodem i cytrynąZupa krem z soczewicyJogurt naturalny z płatkami
 Płatki orkiszowe z mlekiemBitki wieprzowe 
 Pieczywo mieszane Kluski śląskie 
 Masło wielkopolskieKapusta biała gotowana 
 Kiełbasa krakowskaKompot / woda 
 Papryka / Rzodkiewka  
 Banan  
CzwartekNapar z miodem i cytrynąZupa gulaszowaSałatka owocowa z 
 KakaoKotlet mielony duszonyjogurtem
 Pieczywo mieszaneSos pieczeniowy 
 Masło wielkopolskieKasza 
 Polędwica sopockaBukiet jarzyn 
 Ogórek kiszony/paprykaKompot/ woda 
 Mandarynka  
PiątekNapar z miodem i cytrynąZupa kapuśniak z białej kapustySerek homogenizowany
 Napar z rumiankuRyba z ziołami w foliismakowy
 Pieczywo mieszane Ziemniaki 
 Masło wielkopolskieSurówka z białej kapusty 
 Ser żółty – grzankiKompot/ woda 
 Ogórek  
 Jabłkowe chrupki  
    
Woda mineralna niegazowana w przedszkolu jest dostępna w ciągu całego dnia 
Nasze dania sporządzamy zgodnie z zasadami HACCP i Rozporządzeniem Ministra Zdrowia
z dnia 26 lipca 2016 r.w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży 
w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach  
żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach 
Jadłospis
Skip to content