JADŁOSPIS 18-22.03.2024 Zastrzega się prawo zmian w jadłospisie | |||
Dzień tygodnia | Obiad | ||
Poniedziałek | Zupa ziemniaczana z natką pietruszki | ||
Naleśniki | |||
Sos truskawka/malina | |||
Kompot | |||
Wtorek | Zupa grochówka | ||
Makaron łazanki z mięsem i kiszoną kapustą | |||
Sok jabłkowy | |||
Środa | Zupa rosół | ||
Potrawka z kurczaka | |||
Ryż paraboliczny | |||
Groszek z marchewką | |||
Kompot | |||
Czwartek | Zupa brokułowa z grzankami | ||
Gulasz z szynki | |||
Kasza jęczmienna perłowa | |||
Surówka z czerwonej kapusty | |||
Kompot | |||
Piątek | Zupa pomidorowa z makaronem | ||
Paluszki rybne z dorsza | |||
Ziemniaki puree | |||
Surówka z marchewki i ananasa | |||
Kompot | |||
Nasze dania sporządzamy zgodnie z zasadami HACCP i Rozporządzeniem Ministra Zdrowia | |||
z dnia 26 lipca 2016 r.w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży | |||
w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach | |||
żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach | |||
Jadłospis