
JADŁOSPIS 25-28.09.2023 istnieje możliwość wprowadzenia zmian | |||
Dzień tygodnia | Obiad | ||
Poniedziałek | Zupa jarzynowa | ||
Makaron świderki | |||
Sos szpinakowo-śmietanowy | |||
Chrupki jabłkowe | |||
Kompot | |||
Wtorek | Zupa fasolowa | ||
Filet z piersi kurczaka z warzywami | |||
Ryż paraboliczny | |||
Kompot | |||
Środa | Zupa pomidorowa z ryżem | ||
Kotlet schabowy | |||
Ziemniaki puree | |||
Fasolka szparagowa | |||
Kompot | |||
Czwartek | Zupa krem z zielonego groszku | ||
Schab sztuka mięsa w sosie pieczeniowym | |||
Kasza jęczmienna perłowa | |||
Buraczki tarte | |||
Kompot | |||
Piątek | Zupa wiśniowa | ||
Ryba pieczona | |||
Ziemniaki puree | |||
Sałatka grecka | |||
Kompot | |||
Woda mineralna niegazowana w przedszkolu jest dostępna w ciągu całego dnia | |||
Nasze dania sporządzamy zgodnie z zasadami HACCP i Rozporządzeniem Ministra Zdrowia | |||
z dnia 26 lipca 2016 r.w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży | |||
w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach | |||
żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach | |||


Jadłospis